Am scris o carte!

Am scris o carte de amintiri din „perioada mea pariziană” prin surpriză absolută căci nu am „premeditat” nimic și nici nu pot sa spun ca aceasta perioadă din viața mea „îmi stătea pe suflet” sau că era prea vie în memorie.

Acum, iată așternute pe hârtie cele 40 de capitole. Câte s-au întâmplat în acele timpuri…Credeam poate că voi scrie câteva amintiri și în final îmi apare în față o „carte de aventuri”! 

Bucuria de a scrie a fost dublată de faptul că, deși sunt aproape de 30 de ani în Franța -iar relația mea cu România a fost destul de sumară – nu am nu am uitat deloc limba română și am rămas pentru totdeauna „O Româncă la Paris”.

Prezentarea cărții „O Românca la Paris” de către Institutul European:

Într-o lume străină dar totuși apropiată, în exil dar înconjurată de prieteni, prin încercări ale sorții și surprize, într-o dramaturgie neîntreruptă a Providenței, Destinului și a Libertății, autoarea devine o eroină care explorează, – cu priviri noi – , viața pariziană.

Într-un stil viu și plin de prospețime, povestirile se succed într-o balansare continuă între realism și pasiune: muzica se întâlnește cu filozofia, sentimentele mistice cu bucuria de viață, actualitatea cu umorul.

Totodată carte de amintiri și carte de aventuri, suntem purtați prin societatea franceză în verticalitatea ei, populată de o mulțime de personaje: studenții și călugării, conții și miliardarii, muzicienii și emigranții ne vorbesc câte ceva despre destinul lor.

Azi și ieri

octaviazaharia Vezi tot →

Privesc viata ! Unde ne duce ? Spre cei dragi!

3 comentarii Lasă un comentariu

 1. Octavia, on a trouvé comment traduire ton blog en français pour comprendre ton texte, sur un navigateur Chrome il suffit de cliquer droit sur le texte de la page du blog et cliquer sur l’option Traduire au français, appelle Joana si tu veux en savoir plus.
  Un bel texte de présentation, ça donne envie de lire ton livre!

  Apreciază

  • Tres chers Johanna et David, seulement maintenant j’ai vu vos commentaires. Merci pour l’encouragement. Pendant quelques jours je n’ai rien ecrit par crainte, mais aujourd’hui je me lance. Cela me gene que les articles apparaissent dans le site a l’invers, du plus recent au plus ancien or pour moi il y avait une autre coherence: les premiers articles sont les plus importants! En meme temps, Je ne sais pas si l’acces est facile aux articles. Pouvez vous me le dire? (des excuses pour l’orthographe: sur cet ordinateur manquent les signes francais!)

   Apreciază

 2. Ne-am bucura să vă cunoaștem !
  Miuța a fost o mult îndrăgită prietenă a noastră și regretăm profund dispariția ei !
  CONDOLEANȚE ! DUMNEZEU SĂ O ODIHNEASCĂ ÎN PACEA LUI !
  Doina și Ionel Gheorghiu – Galați

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: